Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

Gelukkig zijn: een keuze!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Sat, March 18, 2017 12:40:41

Gelukkig zijn: een keuze!

Het voorjaar zit in de lucht en tijdens de voorjaarsschoonmaak kwam ik een oude CD tegen met nummers van deelnemers aan een managementontwikkelingstraining.

Mijn gedachten dwaalden terug naar die zonnige dag! Elke deelnemer moest een lied meenemen. Ik had een nummer meegenomen waar ik heel blij van word. En terwijl ik voor de groep stond, liet ik mij geheel meeslepen door het ritme en zong ik luidkeels mee. Was helemaal in mijn element en intens blij! Bij het aanschouwen van "happy me" kregen de meeste toeschouwers een brede glimlach op hun gezicht terwijl ze meedeinden op de muziek.

Mijn aandacht werd getrokken door twee dames die al fronsend bijna tegelijkertijd zeiden: "Zo gelukkig kan je niet zijn, er moet meer zijn ..." Geheel uit het veld geslagen, reageerde ik ... laten we zeggen weinig compassievol.

Wat maakte toch dat er zo werd gereageerd en belangrijker hoe had ik anders kunnen reageren?

Tuurlijk ook ik maak dingen mee waar ik verdrietig van word en ook ik wil wel eens dat de dingen anders gaan dan ze gaan. Maar gelukkig zijn is toch niet voorwaardelijk. Het is toch niet afhankelijk van je omstandigheden of van wat je bereikt waarna je pas gelukkig kunt zijn. Nee, wat mij betreft is geluk niet een prestatie. Het is een keuze!

En de volgende keer dat mij zoiets overkomt, wil ik het volgende onthouden.

Niets maakt mij gelukkig, totdat ik ervoor kies gelukkig te zijn.
Niemand maakt mij gelukkig, totdat ik besluit om gelukkig te zijn.
Mijn geluk komt niet naar me toe, maar komt uit mezelf.*

Gelukkig zijn: ik heb gekozen!

* naar een citaat van Ralph Marston  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.