Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

E. de L. uit B. - Een inspiratie!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Sat, April 23, 2016 18:35:43

E. de L. uit B. – Een inspiratie!

Zingen met het Indisch koor Seni Suara is een passie van mij. Zondagavond maak ik me al gereed voor de repetities die op de maandagavonden plaatsvinden. Ik kijk ernaar uit en oefen me de hele week af en toe geheel de versuffing in tot - zo kan ik me voorstellen - krullende teentjes van de buren. Dit laatste met name in de zomer, wanneer de deuren en ramen wagenwijd open staan smiley.

Ja, ik geniet van de repetities. Behalve de gezelligheid van samen zijn, is het ook hard werken. Zingen is een kunst en zeker in een koor. We oefenen keer op keer de verschillende stempartijen, want we zingen ook nog eens meerstemmig. Dat is nog niet zo gemakkelijk, maar over het algemeen meer dan hilarisch. Nou lezen de meesten van ons ook geen noten, dus alles moet op het gehoor. Onze auditieve en stemkwaliteiten worden daarmee keer op keer op de proef gesteld. Een hele uitdaging voor de verdere ontwikkeling van laten we zeggen “geen gehoor” naar “goed gehoor” smiley. En dat onder de bezielende leiding van onze professionele, geduldige en gelukkig humorvolle dirigent.

En dan als kers op de taart de optredens. We zingen meestal voor Indische/Molukse gezelschappen. Zo hebben we onder meer gezongen tijdens de 70ste herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië in Hilversum, de Masoek Sadja te Bronbeek, Korendag te Voorburg, bij Eugenie op de Waranda te Utrecht en nog veel meer. Heerlijk om te horen hoe onze inspanningen tot prachtig samenzang leiden. Maar bovenal word ik intens blij van de reacties van onze toehoorders en toeschouwers. De ontroering, de blijdschap, de vrolijkheid: dat maakt onze optredens voor mij bijzondere momenten, waar ik dankbaar voor ben.

Tijdens onze optredens ontmoeten we ook hele bijzondere mensen. En een wil ik er vandaag uit lichten. Bij ons laatste optreden tijdens de Indische/Molukse weken van het Rode Kruis bij Hotel IJsselvliedt te Wezep, ontmoetten we een dame van hoge leeftijd E. de L. uit B. Goed gesoigneerd, zoals de meeste Indische dames, was deze dame als een wervelwind van positieve energie, klaar voor een praatje met iedereen, buitengewoon ad rem en met de meest fantastische lach die je je maar kan voorstellen. Zichtbaar genietend zat ze op de bank. Neen niet stil, maar juist swingend en zingend, zichtbaar aan het genieten van onze Indische en Molukse liedjes.

Hoe mooi is het te zien hoe E. de L. zo kwiek en positief in het leven staat. Haar motto: Vrienden moet je verdienen! Ja leeftijd komt misschien met gebreken, maar het is maar net hoe je ermee om gaat. Deze vrouw is een inspiratie, een lichtend voorbeeld hoe je in het leven kan staan en daar heeft leeftijd niets mee te maken.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Debby SvZ Sat, April 30, 2016 04:36:40

Dank je wel Jola!

Posted by Jola Wed, April 27, 2016 14:28:32

Mooi beschreven Debby.