Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

Een lach en een traan!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Wed, March 09, 2016 17:29:14

Een lach en een traan!

Afgelopen zondag ben ik naar een heel bijzonder feestje geweest. Echt op z'n Indisch: live muziek, dansen en lekker eten. Heel gezellig. De aanleiding van het feestje was echter niet zo plezierig als het vorige doet vermoeden. Het feestje was voor een bijzondere, warme en liefdevolle persoon die naar de verwachting niet meer zo lang te leven heeft. Een dubbel gevoel dus, vreugde en ook verdriet voor het naderende afscheid. Een naderend afscheid uit dit leven, veel te vroeg.

Omringd door familie en lieve vrienden werd Theresa* in het zonnetje gezet. Er werd veel geknuffeld, veel gelachen en ook was er regelmatig een traan. Niet iedereen voelde zich even op zijn gemak met de gedachte aan de aanleiding: de naderende dood. Is zingen en dansen dan wel zo gepast? En anderszins, waarom zou het niet gepast zijn? Ze is nog hier in ons midden en we kunnen nog steeds elke minuut in het hier en nu van haar en elkaar genieten. En hoe mooi dat Theresa in zo'n warme en gezellige ambiance met familie en vrienden samen kan zijn. En toch vloeit er, dit al schrijvende, een traan over mijn wang.

Tijdens het feest ontmoette ik een "oude" vriend. Iemand die ik al langer dan 30 jaar niet meer gezien had. Hoe bijzonder dat (h)echte vriendschap de tand des tijds doorstaat. Uitbundige begroeting en gewoon weer verder waar we meer dan 30 jaar geleden waren gebleven.

De verbinding die we met anderen aangaan in ons leven is soms kort, soms lang, soms hecht, soms oppervlakkig. En ik heb de vaste overtuiging dat een bijzondere warme band niet verdwijnt. Niet bij leven, niet na de dood. Misschien uit het oog, maar niet uit het hart.

En uit die gedachte put ik kracht, van hart tot hart, met een lach en een traan.

* Uit privacy overwegingen is een andere naam gebruikt

  • Comments(0)//blog.clct.nl/#post5