Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

SMILE!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Sun, September 07, 2014 12:45:11

Thailand, het land van de glimlach.

Deze zomer heb ik een fantastische rondreis gemaakt in het prachtige Thailand. De geur van het heerlijke eten, de vrolijke klanken op straat, de prachtige vergezichten, de schitterende zon, de verkoelende regenbuien en de immer glimlachende bevolking!

De Thaise bevolking is zonder meer vriendelijk te noemen, van de bewoners in het bruisende Bangkok, de bergbewoners van het cultuurrijke Noorden, tot de bevolking van het levendige toeristische Pukhet en het paradijselijke Ko Phi Phi! Een glimlach vult het straatbeeld!

Maar de glimlach in Thailand is niet alleen een uiting van vriendelijkheid of opgewektheid. Onze gids wist het met een glimlach uit te leggen: in Thailand glimlacht men om de ander op zijn gemak te stellen. Het Thaise woord voor glimlach is "yim". De Thai glimlacht op verschillende manieren en voor elke situatie heeft de glimlach een andere naam. Voor buitenlanders is het niet altijd even makkelijk om de ene glimlach van de andere te onderscheiden. In Thailand lacht men niet alleen bij grappen en komische gebeurtenissen, maar ook bij onschuldige persoonlijke ongemakken of ongelukjes. De Thai lacht je daarmee niet uit, maar hij wil je met een dergelijke glimlach helpen om over de onaangename gebeurtenis heen te komen.

Is het dan zo anders in ons westerse Nederland, behalve misschien het feit dat we hier iemand gewoon ook eens smakelijk uitlachen? Nou ben ik een opgewekt typetje en mijn lach is er ook in verschillende gradaties, van een liefdevolle glimlach als ik mijn neefjes en nichtjes zie spelen, een grijns als ik een binnenpretje heb, een schaterende lach wanneer iemand mij een geweldige grap vertelt, gegrinnik van leedvermaak, tot de slappe lach als ik met vriendinnen "het leven met ..." deel .
Ja, we hebben zelfs verschillende smileys voor onze social media berichten! smiley

De slappe lach en een schaterlach werken vaak aanstekelijk, zo ook een glimlach. Anderzijds hoor ik wel eens mensen reageren "Lach je me uit?" Soms gaat mijn lach gepaard gaat met een geluidsvolume dat kennelijk de oordopjes van mijn werkende collega's weet te doordringen. Ik zie sommigen dan met gefronste wenkbrauwen van hun beeldscherm omhoog kijken. Het is kennelijk een zwaar gelag smiley.

Hoe lachen wij, met welke aanleiding of emotie en hoe reageert een ander hierop?
En wat is hier dan zo belangrijk aan?

Gaat het om onze intentie als we een lach al dan niet met geluid op ons gezicht toveren of gaat het erom hoe de ander dat interpreteert en daarmee omgaat? Hoe weet de ander wat onze intentie is? En zijn wij ons daar zelf bewust van? En wat maakt dat die glimlach op een bepaalde manier wordt geïnterpreteerd?
Zeg het maar!

Hoe het ook zij. Ik voel me happy wanneer ik lach. En wanneer ik anderen kan doen lachen met mijn lach, dan is het weer een volmaakte dag.

Lach en laat anderen lachen. Een glimlach is meer waard dan duizend woorden!  • Comments(1)//blog.clct.nl/#post2