Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

Vrijheid: een groot goed in een notendop!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Fri, May 05, 2017 13:45:04

Vrijheid: een groot goed in een notendop!

5 mei 2017. Vandaag vieren we in Nederland de bevrijding van de Duitse bezetting in 1945 en ook de bevrijding van het toenmalig Nederlands-Indië. Vandaag staan we ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Kortom: een bijzondere dag.

Een mooie dag om de vraag te stellen wat vrijheid is. En dan ben ik niet zo benieuwd naar historische, juridische of politieke overwegingen. Neen, wat interessant is, is de vraag: wat is vrijheid voor jou? Hoe ervaar jij vrijheid?

Zelf vind ik niets zo heerlijk dan vrij te zijn van mijn eigen beperkende gedachten en overtuigingen. Niet steeds stil te staan bij wat anderen van mij denken. Om me vrij te voelen om te doen en te laten waar ik zin in heb, natuurlijk in de juiste context en met het oog op de vrijheid van en respect voor anderen. Maar verder onbegrensd. In het hier en nu. Om de keuze te hebben om mij vrij te voelen en blij te zijn. Om te zingen, te dansen, lief te hebben, te leven met de ongedwongenheid en puurheid van een kind. Hoe heerlijk is dat!

Dat - in een notendop edoch groots - is vrijheid voor mij! Wat is vrijheid voor jou?

  • Comments(0)//blog.clct.nl/#post11