Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

Een emotionele week!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Sat, April 08, 2017 13:25:33

Een emotionele week!

Niets menselijks is mij vreemd.

Het is zaterdagochtend. Het ziet er buiten een beetje grijs uit en zo is het ook hoe ik me voel. Ik kijk terug op een emotionele week. Niet alleen voor mij. Ik kan me voorstellen voor velen: de gasaanval in Syrië, de bombardementen en gisteren Zweden. Maar ook in de meer persoonlijke sfeer: zo maar uit het niets een sterfgeval, iemand die te horen heeft gekregen ernstig ziek te zijn, iemand anders in het ziekenhuis opgenomen. Ja dat doet mij wat, dat raakt mij.

Of ik daar goed mee omga? Op elk moment? Nee, niet altijd. Meestal lukt het me wel om mijn staat te veranderen die beter past in de context op dat moment. En tegelijkertijd merk ik ook dat ik sneller geïrriteerd raak als bijvoorbeeld een discussie ontstaat over iets dat ik dan in het licht van het grotere geheel als iets onbenulligs ervaar. Dan haal ik nog maar eens diep adem en laat ik het van me afglijden. Niets menselijks is mij vreemd.

Soms is een opstapeling van negatieve gebeurtenissen simpelweg even te veel. Dan heb ik tijd nodig om het te verwerken, te laten bezinken, een plekje te geven. En die tijd neem ik ook, op mijn manier. En wat mij helpt in dat verwerkingsproces is mijn gedachten te laten gaan naar alles en iedereen in mijn leven waar ik dankbaar voor ben. En dat is veel, heel veel! Dat geeft mij rust en kracht. Dat wens ik iedereen!  • Comments(2)//blog.clct.nl/#post10