Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Alledaagse dingen!

Deze blog gaat over de alledaagse dingen en hoe je hiermee kunt omgaan.

Niets menselijks is ons vreemd!

Alledaagse dingen!Posted by Debby Schrijvers van Zenden Fri, September 05, 2014 17:36:45

Happy Horse!
Gedachten en gevoelens.

Na drie jaar doorwerken had ik dan eindelijk een vakantie geboekt. Lekker drie weken rondreis door Thailand, het land van de glimlach! Kon me er zo op verheugen, gezellig samen met mijn beste vriendin, de cultuur opsnuiven, de natuur bewonderen, de warmte van de zon, genieten van de heerlijke Thaise keuken, nieuwe dingen zien, avontuurlijke uitstapjes maken en mensen ontmoeten. Heerlijk!

En toen sloeg de emotie als een bom in: wat te doen met mijn paard? Drie weken zonder mijn paard zijn lang, heel lang en ik wilde toch met een gerust hart op reis gaan, wetende dat ze in goede handen is. Pfff mijn hart begon sneller te kloppen.

Nu had ik al eens overwogen om mijn paard in training te doen en misschien was dit wel het juiste moment om dat te doen. Lange gesprekken met de trainer gevoerd, de trainingslocatie bezocht en bezichtigd, alles zorgvuldig en in detail overwogen en uitgedacht. Goed bezig! Dat dacht ik in ieder geval, totdat de onrust in mijn lichaam toenam, mijn hoofd een wirwar van gedachten was en natuurlijk die duizend en een vragen: is dat wel de goede beslissing, heeft ze het daar wel naar haar zin, kan ik haar niet beter in haar vertrouwde omgeving laten, enzovoort, enzovoort.

Door al die vragen en onrust kon ik eigenlijk niet genieten van het moment, laat staan van de voorpret van de vakantie. Dus besloot ik te rade te gaan bij mijn onbewuste. Voor het slapen gaan vroeg ik mezelf af wat het beste was voor mijn paard. Die nacht droomde ik waarom ik mijn prachtige merrie ooit naar de stal had gebracht waar ze nog steeds is. Hier heeft ze het naar haar zin, is ze ontspannen en kan ze overdag het weiland in, lekker paard zijn, van het daglicht en de buitenlucht genieten en lekker gras eten.

De volgende dag - ondanks de boodschap van mijn droom - mijn zorgen en gedachten op stal gedeeld. Zo mooi hoe paardenliefhebbers elkaar op dat vlak begrijpen. Het was tijd om echt een keuze te maken. Wat is het allerbelangrijkste? Ik wil dat mijn paard happy is, net als in mijn droom. Ik voelde mijn hele lichaam ontspannen, mijn ademhaling ging omlaag en een glimlach kwam op mijn gezicht, want ik wist het, er was geen enkele twijfel meer: mijn paard blijft lekker thuis!

Inmiddels ben ik weer terug van een heerlijke vakantie in het land van de glimlach en werd ik al hinnikend terug op stal begroet door mijn happy horse!  • Comments(1)//blog.clct.nl/#post1